Madelon Dik, Groeicoach

Groei, meer plezier, meer resultaat

Josta Van Der Kolk, Urban Balance

www.urbanbalance.nl

Madelon weet een gevoel van vertrouwen en ruimte te creëren waarbinnen alles kan en mag. Dit zorgt ervoor dat blokkerende gedachten en patronen vrij van oordeel besproken kunnen worden en er vertrouwen en geloof ontstaat dat het ook anders kan. Haar adviezen zijn praktisch en logisch. Ze heeft veel kennis en technieken maar kan ook ‘out of the box’ denken en werken al naar gelang de situatie behoeft. Ze weet me ook steeds op een leuke en effectieve manier te verrassen.

Charlotte Van Leeuwen, Bord&Stift

www.bordenstift.nl

De manier van werken van Madelon is extreem waardevol. Madelon houdt niet vast aan lijstjes, plannetjes, vastgestelde oefeningen, maar is in staat in het moment te kijken wat nodig is. Daardoor zijn de oefeningen die we tijdens de sessies doen en de gesprekken die we hebben altijd relevant. Madelon is in staat een veilige ruimte te scheppen waarin ze je tegelijkertijd voldoende prikt zodat je buiten je comfortzone durft te gaan en anders naar jezelf gaat kijken. Wat ik ook leuk vindt, is dat Madelon helemaal niet 'moeilijk' doet over persoonlijke ontwikkeling, met veel humor, maar ook een bepaalt soort gemak, weet ze je te inspireren!

COOLProfs B.V.

www.coolprofs.nl

"Madelon is een bijzondere, gedreven persoonlijkheid die resultaatgerichtheid combineert met een fijn gevoel voor waar het echt om gaat. Een topper om samen mee te groeien."
Eric ten Harkel, Directeur COOLProfs.

Mike van Alst, IT-Consultant

www.MShift.nl

Zo mooi om jezelf weer terug te vinden en dan van daaruit weer verder te kunnen gaan op een nieuwe weg. In een drietal maanden heb ik op een hele nieuwe manier naar mezelf leren kijken. In dit emotionele en inspannende traject mijn krachten en kwaliteiten hervonden, waardoor ik nu met hernieuwde energie de focus leg waar die thuishoort. Nu weet ik weer waar mijn kracht zit en waar ik de energie vandaan kan halen om de juiste dingen te doen. Bedankt voor de wake-up call en de geweldige begeleiding!

Allsecur

www.allsecur.nl

In een groeiprogramma van een aantal maanden heeft Madelon de Deskaccount managers getraind en gecoacht hoe zij meer resultaat bereiken door vanuit zelfvertrouwen en eigen verkoopstijl te handelen.

Centraal Beheer Achmea

www.centraalbeheer.nl

Accountmedewerkers hun persoonlijke verkoopkracht laten ontdekken door middel van individuele coaching afgewisseld met coaching tijdens verkoopgesprekken.

Willemien Brand, Buro BRAND

www.burobrand.nl

"Deze 'nieuwe' bagage, werkend als SUPER-benzine voor mijzelf, lijkt wel honing voor verschillende prospects... het wérkt!!"
Willemien Brand, Buro BRAND.

Mirjam Doornbusch, Ondernemerscoach

www.samenzijnindepraktijk.nl

Ik vond de aanpak van Madelon verfrissend in vergelijking met andere ondernemerscoaches. Met humor en diepgang laat Madelon je nadenken over alle facetten die bij het ondernemerschap komen kijken. Ze laat zien dat succesvol zakendoen niet gepaard hoeft te gaan met hard werken, gebakken lucht verkopen en achter geld aan jagen. En dat je niet aan bepaalde voorwaarden hoeft te voldoen of eerst iets moet hebben bereikt, voordat je zakelijk kunt groeien. En dat stelt me gerust.

Ik voel me door Madelon aangemoedigd om, vanuit alles wat ik al in me heb, van waarde te zijn voor mijn klanten. Dat maakt ook dat ik er gemakkelijker geld voor kan vragen. Het grappige is dat Madelon haar handreikingen me niet alleen inspireren om vanuit de kern in mezelf te ondernemen, maar ook in mijn dagelijks leven bewust te zijn van waar het me nou echt om gaat. Dat helpt me om gerichte keuzes te maken die bijdragen aan de kwaliteit van mijn leven én mijn onderneming. Door van het persoonlijke mijn werk te maken en het werk persoonlijk te maken, is het ondernemen voor mij nog leuker geworden.

Nationale-Nederlanden

www.nn.nl

Workshops effectief samenwerken. Met een team van 8 medewerkers inzichten gegeven en afspraken gemaakt hoe als team effectief en plezierig samen te werken.

Jeichien Plantema, Directeur Perfect Events

www.PerfectEvents.nl

Over het Groeiboek: Ik ben dol op praktische boeken. Het Groeiboek is er daar een van. Nadat ik zelf met het werkboek had gewerkt, heb ik het voor twee vriendinnen aangeschaft en zijn we met zijn drieën de stappen gaan maken.

Het boek helpt ons alles op een rijtje te zetten. Het zet je aan het denken en geeft nieuwe gespreksstof. Ideeën en hersenspinsels die al langer in onze gedachten spookten worden nu concreet uitgesproken. Het boek dwingt ons daartoe en zet ons hierdoor in beweging. Hierdoor ontstaat ruimte mijn hoofd om mij verder te ontwikkelen.

We hebben er echt wat aan! En zo met zijn drieën groeien a.d.h.v. het boek is waanzinnig leuk. Het hebben van het boek is trouwens al leuk. Een sieraad op mijn bureau.

Barbara Wassenaar, BW Vastgoed

Het 7 stappen Groeiprogramma is to-the-point en praktisch. Vanaf het eerste inzicht start het vertrouwen en motivatie om meer uit je bedrijf te halen en er is geen mogelijkheid tot vastlopen. Madelon beantwoordt alle vragen die in mijn hoofd opkomen (en zelfs die van mijn innerlijke criticus). Heerlijk om weer vooruit te gaan en te werken aan mijn bedrijf waar je helemaal achter kunt staan.

Stefan Pickee, Foto-Atlas

Om mijn droom te realiseren wil ik stappen maken, maar door de hoeveelheid werk dat voor me ligt, durf ik er niet aan te beginnen. Ik heb Madelon gevraagd om met mij te onderzoeken wat ik moet doen om aan mijn droombedrijf te gaan werken.

De 1-op-1 eendaagse groeicoaching had een hands-on aanpak, iets wat mij erg aanspreekt. Madelon zorgde ervoor dat ik mij op mijn gemak voelde waardoor ik mij gemakkelijk openstelde, hierdoor kon zij veel bij mij bereiken. Door de kalmte, ervaring en inzicht van Madelon, wist zij in een korte tijd een doorbraak te realiseren. Madelon is duidelijk, empatisch, en mede door haar ervaring kon zij perfect mij een spiegel voorhouden en tevens dit omzetten in concrete stappen voor mij. Het resultaat is dat ik nu het inzicht en de focus heb om nu te starten met mijn droom.

Hein Athmer, Fotograaf

www.zoalsheinhetziet.nl

In januari 2015 heb ik de Groeitweedaagse van Madelon gevolgd. In deze twee dagen heeft Madelon mij geholpen om een nieuw business idee nader uit te werken en te toetsen op authenticiteit en haalbaarheid. Madelon doet dit door zowel aandacht te geven aan het gevoel als aan het zakelijke, dit zonder zweverig te zijn. Na afloop van de workshop heb ik duidelijk inzicht wat mijn nieuwe business idee mij brengt en wat het mijn klanten gaat brengen. Met deze inzichten, en niet te vergeten de energie die de twee dagen heeft gegeven, ben ik nu mijn nieuwe product aan het vormgeven.

Mijke de Bruijn, Bruvoure

www.bruvoure.nl

Mijn vraag voor de eendaagse 1-op-1 groeicoaching was: hoe krijg ik meer rust, zelfvertrouwen en overzicht wat ik wil doen en hoe ik dit vorm kan geven. Het was erg leuk om zo'n dag in mezelf en mijn zakelijke groei te investeren.

Wat ik erg goed vond was dat de dag een duidelijke indeling had met een duidelijke opbouw. De ochtend stond ik en mijn persoonlijk groei centraal en in de middag het bedrijf en het punt waar ik naartoe wil. Je moet immers eerst jezelf aanpakken en daarna kan je pas naar je doelen werken. Deze dag heeft mij rust, inzicht, zelfvertrouwen en lef gegeven. Ik heb helder wat mijn passie is, waar ik goed in ben en wat mijn pad is voor de groei van mijn bedrijf in de toekomst.

Mahatma Revier, Spirit Coaching

www.spirit-coaching.nl

"Madelon made me choose a new path with my business for which I am still gratefull. She knows how to change your limiting beliefs and lead you to succes and abundance. She empowers you to take steps beyond your own limitations."

Eleonoor Hintzen, Directeur Good Company

www.goodcompany.nl

In januari 2015 heb ik de driemaanden groeiopleiding voor ervaren ondernemers afgerond. Zes dagen stil staan bij het analyseren van jouw kracht en hoe die in te zetten voor jouw onderneming. Ik moest wennen aan het uitgangspunt dat als jij in je kracht zit, jouw onderneming dat ook zit. Ben niet zo’n ‘ik’ denker. Maar na dag drie viel het kwartje. Nu vol energie om binnen organisaties mensen te mobiliseren en activeren tot duurzaam ondernemen. Want dat is toch waar het om gaat! Behalve goede begeleiding door Madelon, veel gelachen met leuke inspirerende medecursisten en ongelooflijk lekker gegeten!

Rosalie Smit, Communicatie adviseur

Duidelijk Communicatie

Ik ben het zesmaanden Groeiprogramma gaan doen omdat ik na 5 jaar ondernemen het anders wilde. Ik had voldoende opdrachten, maar was onrustig en het voelde hectisch. Ik miste een scherp beeld waar ik naartoe ging. In deze training ben ik helemaal terug naar mijn basis gegaan. Wat vind ik nou echt leuk? Waar krijg ik energie van? En waar ligt mijn toegevoegde waarde?

Madelon is een geweldige coach. Doordat zij zelf ervaringsdeskundige is. Zij deelde haar ervaringen, zowel de leuke als de minder leuke. Daardoor waren alle deelnemers heel open en stelde zich kwetsbaar op. Wat ik fijn vond aan de training was dat je door haar 7 stappenmethode van te voren wist wat je te wachten stond.

Het resultaat van de training is dat ik nu veel gemakkelijker keuzes maak en zelf richting geef in plaats van dat anderen dat voor mij doen. Ik heb veel meer vertrouwen in mezelf en het ondernemen. Omdat ik meer overtuigd ben van mijn kwaliteiten, heb ik nu het lef om mezelf hoger in de markt te zetten.

Janet Kunst, Diadogo

www.janetkunst.nl

Met veel plezier heb ik mee gedaan aan het Groeitraject. Daar heb ik enorm veel geleerd over mijzelf (gedachten, reactiepatronen, handelingen) en inzichten opgedaan over het opzetten van een bedrijf vanuit passie, kracht en talent, zonder daarbij het zakelijke element uit het oog te verliezen. Het delen van ervaringen met anderen heb ik als heel waardevol ervaren. Madelon heb ik leren kennen als een creatieve, gepassioneerde ondernemer en bevlogen coach, die er in slaagt om met haar humor, commerciele kennis en daadkracht ondernemers te helpen om het beste uit zichzelf te halen.

Grietje Goedkoop, Internet marketing

www.kingmaicointernetmarketing.nl

Het zesmaanden Groeiprogramma was voor mij een fiks veranderingsproces. Gedurende de zes maanden van het programma ben ik enorm met mezelf geconfronteerd; zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Dit heeft geleid tot zoveel zelfinzicht. Ik weet nu hoe ik het succes van mijn leven en mijn bedrijf zelf in de hand heb.

Dankzij deze intense zes maanden weet ik weer precies wat ik wil en welke waarde ik mijn klanten kan leveren. Ik heb mijn missie scherp en een nieuw business model, waarin ik mijn kennis en enthousiasme kwijt kan om andere te helpen hun websites te bouwen en meer klanten te genereren.

Ellen Langerak, Mozobags

www.mozobags.nl

Ik vond dit groeitraject heel verfrissend en origineel. Het helpt om te herkennen en erkennen met welke drijfveren je in het leven staat en de invloed die dat heeft op je keuzes als ondernemer. De aanpak van Madelon maakt dat je met de opdrachten aan de slag gaat en zo een scherper beeld creëert van je onderneming. Het heeft mij geleerd om meer te focussen en daarmee efficiënter met mijn tijd en geld om te gaan.

Referenties tot 2010:

Nadine van Brederode, Spiritueel coach

www.deontwaking.nl

Ik kan het zesmaanden Groeiprogramma van Madelon zeer aanbevelen aan elke ondernemer die van zijn passie zijn werk wil maken. Madelon leerde me dat een succesvolle ondernemer weet wie hij is, waar hij vandaan komt, wat hij wil bereiken en hoe hij zijn talent het beste kan inzetten om dit te bereiken. Als je dat alles weet, en het allemaal verwerkt in je bedrijf, dan is falen bijna onmogelijk. Want jij en je bedrijf zijn dan één!

De antwoorden op die vragen werden verkregen door een breed spectrum aan praktische oefeningen, zowel individueel als met de groep. Hierbij werd ik geregeld confronteerd met mijn eigen beperkingen en imperfecties. Die confrontaties zorgden ervoor dat ik naast de gewenste zakelijke groei ook een enorme persoonlijke groei heb doorgemaakt. Mede door de prachtige locatie en de goede verzorging was er altijd een positieve en rustgevende sfeer. Elke keer kwamen zowel mijn geest als mijn lichaam goed gevoed weer thuis.

Dionne Hogen, Intuïtie-coach

www.dionnehogen.nl

De reden om deel te nemen aan het zesmaanden Groeiprogramma was de wens om mijn bedrijf weer op te starten. Ik wenste een stevig traject waar ‘ik niet onder uit kon’. En dat is gelukt. In een relatief korte tijd had ik alles weer op scherp en zelfs scherper en kan ik zeggen dat de training weer het begin van een nieuw leven heeft ingeluid.

Madelon is heel betrokken, deskundig en optimistisch en heeft haar focus altijd op de mogelijkheden die er zijn om te groeien. Daarbij schuwt ze de confrontatie niet. Ze haalt veel creatieve en gevarieerde werkvormen uit de kast om mij van de bodem af aan naar mijn bedrijf te laten kijken en alles te onderzoeken en te wegen. En het vooral mijn eigen bedrijf te laten zijn.

Cor Seijkens, Training & coaching

De 1-op-1 groeicoaching heeft mij duidelijkheid verschaft in de manier waarop ik succesvol en op een gezonde manier mijn bedrijf kan runnen en mijn persoonlijke en zakelijke ambities kan ontwikkelen en combineren. De essentie van ondernemerschap wordt helder. Deze dag werd ik aan het werk gezet mijn doelen en focus helder te krijgen en werd ik geholpen hoe ik deze kan realiseren.

Madelon is heel goed in staat om je voorbij je eigen grenzen te laten kijken en mogelijkheden te zien die voor jezelf verborgen waren. Persoonlijke en zakelijke ontwikkeling krijgen door haar aanpak de kans om samen te groeien. De groei methode zit in haar vaten en vezels. Ze straalt vooruitgang en liefde voor haar vak uit.

Jaap Admiraal Makelaardij

www.jaapadmiraal.nl

Diverse Individuele coaching sessies aan assistent makelaars met als doel de commerciële slagvaardigheid te vergroten. Uitgangspunt hierbij is altijd: wie ben je zelf, waar ben je goed in en op welke manier kun jij met jouw kennis en vaardigheden het meeste bijdragen aan klanten.

LogicaCMG Nederland N.V.

www.logica.nl

Madelon heeft een Commercieel coachings-traject met intervisie-sessies verzorgd aan de sales van de divisie Public Sector met als doel meer effectiviteit uit de salesinspanning te behalen

.

Golftime Travel B.V.

www.golftime.nl

Commerciële coaching en training on the job van het verkoopteam gericht op samenwerken en en hoe een ieder meer plezier en resultaat kan bereiken.

Snowtime B.V.

www.snowtime.nl

Commerciële coaching en training on the job van het verkoopteam gericht op samenwerken en hoe een ieder meer plezier en resultaat kan bereiken.

groei@madelondik.nl
M 06 53 65 07 88