Madelon Dik, Groeicoach

Groei, meer plezier, meer resultaat

Ontdek hoe jij met een goed gevoel kunt groeien
Wat wil je nu echt en waar ben je echt goed in? Hoe kom je het beste tot je recht en met welke strategie bereik je zakelijk meer plezier, succes en groei?

Dit werkboek helpt je in zeven stappen jouw focus en strategie te bepalen afgestemd op wie jij bent. Voor ondernemers die graag met hart en ziel willen ondernemen en daar een gezonde omzet mee willen behalen.

Ik wens je veel plezier en inspiratie.
Groet, Madelon
Madelon Dik

Madelon Dik is spreker en coach op het gebied van persoonlijke en zakelijke groei. Ze bouwde haar commerciële ervaring op als accountmanager bij IT-bedrijven. Vanaf 2002 heeft Madelon haar eigen bedrijf en begeleidt ze managers, teams en ondernemers meer waarde te genereren vanuit hun persoonlijke kracht en stijl. In november 2012 bracht ze haar eerste boek uit: Groei doe-het-zelf, 7 stappen om je zakelijke groei in gang te zetten. Nu ook beschikbaar als online groeiprogramma voor teams en organisaties.

Recensies

Dit werkboek was voor mij verhelderend en motiverend. Het gaf mij een inspirerende stok achter de deur om mijn plannen en ideeen om te zetten in concrete daden. Ik heb nu helder waar ik naartoe wil en kan dit duidelijk aan anderen verwoorden, hierdoor kan ik richting geven aan mijn Groei.

Anne-Marije van Riet, Beweging in ontwikkeling
www.beweginginontwikkeling.nl

Anne-Marije van Riet

Het is een heel praktisch boek, heel fijn dat het in 7 stappen is verdeeld, je kunt alle tijd nemen om elke stap op je eigen tempo te verwerken, heel veel oefeningen in een stap, die je echt aan het denken zetten en mij enorm geholpen hebben met het opnieuw focussen van mijn bedrijf (bestaat nu 3 jaar), en welke keuze ik wil(de) maken. Ik weet zeker dat het voor iedereen die een eigen bedrijf heeft een echte aanrader is of je nu in de opstartfase zit of al jaren bestaat . Even wat zelfdiscipline hebben om te beginnen, maar ja dan heb je zoveel tijd over daarna om werkelijk te doen wat goed voelt en weet je ook weer waar je focus ligt, heerlijk om als maar te springen in het midden van de trampoline, met tegelijk een vlieg en down-to-earth gevoel!

Kathelijne van Reijen, Ali Lamu | De Strandhanddoek
www.destrandhanddoek.nl

Kathelijne van Reijen

Madelon voorziet met het ‘Groei doe-het-zelf’ op een inspirerende manier in een grote maatschappelijke behoefte. Ze biedt beginnende ondernemers precies wat ze nodig hebben om op eigen kracht en vanuit passie het bedrijf neer te zetten dat het beste bij hen past en de meeste kans biedt op succes. Het is knap hoe dicht ze bij je komt in het stellen van de juiste vragen en door aan te geven hoe je verder moet als je twijfelt over de antwoorden. Het bespaart aldus heel wat dure mislukkingen en/of coachingsessies om het juiste pad (weer) te vinden. Dit boek is een belangrijke stap vooruit in het breed beschikbaar maken van een methode die echt hout snijdt in het ontwikkelen van ondernemerschap. Van harte aanbevolen!

Reynt-Jan Sloet van Oldruitenborgh, 
Coördinator ondernemerschapsonderwijs International Business School, Hogeschool van Amsterdam

Door het lezen van het groeiboek ben ik dichter bij de kern van mijn competenties gekomen en weet ik beter wat ik zakelijk wil. Ik zie nu meer mogelijkheden om op een flexibele en leuke manier zakelijk te blijven groeien. Het boek is lekker en goed geschreven waardoor je het stappenplan gemakkelijk begrijpt. Hierdoor is het ook gemakkelijk om ermee aan de slag te gaan. Het biedt een prachtig handvat om als ondernemer enthousiast mee door te blijven groeien.

Marc van Megen, Van Megen Product Design
www.vanmegenproductdesign.com

Marc van Megen

Een boek met hele praktische handvatten voor ondernemers met ambitie, die willen groeien als ondernemer en als mens!
Ik heb 12 jaar een netwerkorganisatie voor zelfstandig ondernemers gehad op het gebied van inkoop, facilitair en logistiek management en helaas bestond het boek toen nog niet…. of je nu een kleine of grote onderneming hebt, je zult alle vaardigheden je eigen moeten maken en dat spreekt mij enorm aan van dit boek. Het is hele heldere taal en alles is in samenwerking met ondernemers getoetst. Na 14 jaar ondernemerschap heb ik ook weer het hele boek doorgenomen en de oefeningen gedaan waardoor ik weer tot nieuwe inzichten ben gekomen.
Madelon houdt net zoals ik van groei als ondernemer en als mens. Elke ondernemer zou dit boek in zijn boekenkast moeten hebben staan en elk jaar weer even oppakken om na te gaan of je op alle gebieden nog op koers ligt. De symboliek dat als je in het midden van de trampoline springt het lekkerst en het hoogt springt geeft zo’n heerlijk gevoel dat je dit liefst voortdurend wilt vasthouden zoiets als eeuwig verliefd zijn!


Corinne Jaspers, Wheely Lift B.V.
www.wheelylift.com

Corinne Jaspers

Ik vond dit groeiboek heel verfrissend en origineel. Het helpt om te herkennen en erkennen met welke drijfveren je in het leven staat en de invloed die dat heeft op je keuzes als ondernemer. De aanpak van Madelon maakt dat je met de opdrachten aan de slag gaat en zo een scherper beeld creëert van je onderneming. Het heeft mij geleerd om meer te focussen en daarmee efficiënter met mijn tijd en geld om te gaan.

Ellen Langerak, Mozobags
www.mozobags.nl

Ellen Langerak

Wat GROEI doe-het-zelf anders maakt dan andere ontwikkelingsboeken voor zelfstandige professionals is de opzet. Het vertrekt van mij (en jou) als zelfstandig ondernemer, mijn persoonlijke ontwikkeling tot nu toe en hoe ik verder wens te groeien.

GROEI doe-het-zelf bestaat uit 8 losse katernen in een (mooie, maar wat kwetsbare) cassette. Het geheel is origineel en vooral ook grappig vormgegeven. Dat houdt de humor en het plezier erin. De katernen hebben als voordeel dat je alleen het katern waar je mee bezig bent, hoeft mee te nemen. Je kunt in het katern zelf werken.

Eerst komt het bedrijfsdoel aan bod (en dat is dus niet winst maken), dan persoonlijke instrumenten als talenten en power. Dat vormt de basis voor het (her)ijken van het bedrijf. De strategie vloeit daaruit voort en de winst ook (nadat er wat vastgeroeste overtuigingen over geld zijn weggenomen). De lange termijn krijgt aandacht in het laatste katern over continue groei.

Elk katern begint met een nulmeting en verderop krijg je uitdagende en soms confronterende oefeningen voorgeschoteld. Daardoor zet Madelon Dik je ertoe aan te reflecteren op hoe je dingen tot nu toe hebt aangepakt en met welke overtuigingen je werkt. Vervolgens krijg je handvatten om belemmerende overtuigingen overboord te zetten en na te denken over een aanpak die meer bij jou past.

Dankzij de nulmeting kun je telkens terugkijken op waar je vandaan komt en waarom het tot nu toe gegaan is zoals het ging. Dat maakt het boek bij uitstek geschikt voor mensen die al een tijd aan de slag zijn, als zelfstandige of met de wens om (weer) zelfstandige te worden.

Dankzij GROEI doe-het-zelf weet ik nu welk grote talent onder mijn vele talenten ligt, wat het is dat ik vrijwel altijd en overal moeiteloos inzet en dat ik het allerbeste kan. Ik weet nu helderder dan tevoren wat mijn werkvalkuilen zijn en hoe ik daar anders mee om kan gaan. Ook zie ik hoe mijn weg tot nu toe geweest is, dat die weg klopt en hoe die nu verder loopt. Ik kan me beter richten op waar ik blij en enthousiast van word.


Laurian Kip, TransLaude | Kip. Tekst en Uitleg

Praktisch boek, het leert je focussen en maakt je scherp.

Bas Peek, spreker en groeicoach bij Groei
www.madelondik.nl

Bas Peek

In dit (werk)boek zet Madelon Dik kort en krachtig de kernelementen van ondernemen uit een!

Antoinette Pernot, Aurium Commerce
www.auriumcommerce.com

Antoinette Pernot

Een lekker vlot geschreven boek dat je helpt écht tot de kern te komen van wat jou drijft en waar je talent ligt. Bij mij zorgde dit al direct voor groei van mijn business.

Mariska Cornelissen, Mariscommunicatie
www.mariscommunicatie.nl

Mariska Cornelissen

Duidelijk en pragmatisch. Ik voel mij zekerder in contacten met andere partijen. Aanrader voor starters, maar ook voor ondernemers die al wat langer meedraaien en zoekende zijn.

Oscar Nijst, ON Education & Consultancy
www.onec.nl


groei@madelondik.nl
M 06 53 65 07 88