Madelon Dik, Groeicoach

Groei, meer plezier, meer resultaat

 • 4 tips: Hoe zeg je nee?

  4 tips: Hoe zeg je nee? - 13 februari 2012

  Is dat een vrouwending, of zijn er ook mannen die lastig nee kunnen zeggen (ik hoor het graag)? NEE kan iedereen zeggen, wat is er zo moeilijk aan? Ben je bang afgewezen te worden of er niet bij te horen? Iedereen die moeilijk nee kan zeggen raad ik aan eens na te gaan wat JA zeggen je oplevert. Ja zeggen is een strategie die je hebt aangeleerd om een teleurstelling te voorkomen. Maar wat? Dat kan voor iedereen anders zijn. Hier vier tips hoe je nee kunt zeggen:

 • Geen nee kunnen zeggen? Daar heeft de ander mooi last van!

  Geen nee kunnen zeggen? Daar heeft de ander mooi last van! - 8 februari 2012

  Een van de ondernemers die ik coach, loopt tegen de blokkade aan dat ze geen nee kan zeggen. Daardoor heeft ze het a) te druk en b) doet ze ook nog eens dingen die ze niet leuk vindt. Zo zorgt ze voor alles en iedereen, behalve voor zichzelf. Dat ervaart ze als heel vervelend.
  Maar laten we het nou eens over die anderen hebben waarvoor zij zich inzet. Hoe is dat voor hen?

 • Maak je ondernemersdroom waar!

  Maak je ondernemersdroom waar! - 1 februari 2012

  Zou jij dit als ondernemer willen:
  Je bedrijf loopt als een trein. Je krijgt een kick van je werk. Het kost je geen moeite, integendeel: je krijgt er juist energie van. Je zet je talenten in met passie en wordt er nog goed voor betaald ook. Je weet precies je kracht te benoemen, waardoor klanten gemakkelijk voor jou kiezen. Het werk gaat niet met je aan de haal, maar je zaken zijn afgestemd op wat jij wilt, wat je kunt en wie je bent.

groei@madelondik.nl
M 06 53 65 07 88