Madelon Dik, Groeicoach

Groei, meer plezier, meer resultaat

Hoe werkt groei: zo simpel dat je het vergeet!

Hoe werkt groei: zo simpel dat je het vergeet!

30 oktober 2017

Ik heb een vraag aan jou: waar verlang je momenteel naar?
Ik bedoel niet in het algemeen, maar nu, op dit moment? Echt NU! De kwaliteit van jouw antwoord bepaalt in hoeverre jij jezelf in beweging zet om te groeien naar een doel dat je wilt bereiken.


Wat je antwoord ook is, het is niet goed of fout, maar wees je bewust van wat je antwoord teweeg brengt om vooruit te komen. Zo zou een antwoord kunnen zijn dat je leuke en goed betaalde klanten wilt. Echter dit is geen verlangen, dit is een resultaat! Als je je bezig houdt met straks, gebeurt er nu niets. Ook meer omzet, meer geld op je bankrekening, meer van wat voor materiele zaken dan ook: dat zijn allemaal gevolgen van acties die je eerst nog moet doen.

Een ander antwoord zou kunnen zijn dat je misschien verlangt naar minder stress, minder drukte, minder zorg, minder pijn. Mooie verlangens. Echter je kunt je niet richten op wat je minder of niet wilt. Ook deze verlangens zetten je niet in beweging om een stap vooruit te komen.

Verlang je soms naar rust, energie, ontspanning, vrijheid... Dit zijn verlangens die de kern raken en waar je invloed op hebt. Deze voorwaarden zijn zelfs essentieel om succesvol te zijn. En er is maar één moment om dit te bereiken… en jawel daar komt ie: dat is NU! Want wist je dat er nog nooit, maar dan ook echt nog nooit iets buiten het NU tot stand is gekomen! Zo simpel dat je het bijna vergeet. De vraag is: geef jij gehoor aan deze verlangens of moet je eerst hard werken en verdien je daarna pas rust, vrijheid en ontspanning?

Om optimaal te groeien is het cruciaal dat je elk moment luistert naar je hart. En gehoor geeft aan wat je op elk moment nodig hebt. Want dat is echt. Zo word je je bewust of je plezier hebt en lekker in je vel zit. Dit levert op dat je eerlijk bent naar jezelf, naar je echte behoefte. Zodat je niet gaat ploeteren, vechten, extreem je best doen. Maar juist focust op plezier, de controle loslaat en elk moment optimaal benut en doet en en beweegt vanuit wat je echt nodig hebt. En heb het vertrouwen dat dan vanzelf die inspiratie komt om de juiste acties te nemen die je vooruit helpen de resultaten te bereiken die je wenst.

Volgt de groei dan die je wenst? Ik kan je beloven dat er uiteindelijk meer op je pad komt dan waar je van durft te dromen. Echter het vraagt wel moed, tijd en onderzoek wat jij nodig hebt in je bewustzijns- ontwikkeling. Want hoe doe je dat luisteren naar je hart? Gaat het bereiken van resultaten dan niet veel te traag? Mijn antwoord is ja: in het begin wel, want je bent zo gewend om in actie te zijn. Maar realiseer je dan: je leeft bewust en met kwaliteit!
Lukt dit altijd? Welnee! Je zult dit eindeloos moeten oefenen. De kunst is als het even niet lukt om daar dan ook weer vrede mee te hebben. Soms heb je gewoon een k-dag. Heel verleidelijk om dan maar afleiding te zoeken in wat k-klussen die toch moeten gebeuren. Juist gehoor geven aan dat gevoel maakt dat het ook snel weer verdwijnt. En dan volgt de inspiratie weer vanzelf en heb je zo’n zin om te knallen!

Meer groeitips? Op dinsdag 11 juli ben je welkom. Zie >link

Aanmelden of heb je vragen mail dan: groei@madelondik.nl.

  
groei@madelondik.nl
M 06 53 65 07 88